Werkwijze


Plannen

Studiepunt Rijssen levert studie- en huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Na schooltijd kan uw kind in een rustige omgeving bijkomen van de schooldag. Vervolgens wordt de planning doorgenomen en wordt er samen met uw kind gekeken wat er moet gebeuren die middag. Is het tijd om te leren voor een toets of moet er huiswerk gemaakt worden?

Controleren en vooruit kijken

Als alle taken zijn gedaan, wordt bekeken of de resultaten naar wens zijn. Is het huiswerk af? Prima! Zijn de woordjes geleerd? Dan volgt een overhoring. Is het resultaat naar wens, dan wordt gekeken wat er de komende dagen moet gebeuren om bij te blijven.

Voorzieningen

Naast de aanwezigheid van minimaal één begeleider per groep, heeft Studiepunt Rijssen ook de beschikking over een aantal pc’s met internetverbinding waarop huiswerk gemaakt kan worden via o.a. WRTS en Teach2000. Sfeer en een goede leeromgeving staan centraal bij Studiepunt. Daarom is ons pand gezellig en sfeervol aangekleed en staat er altijd koffie en thee klaar.

Uitgangspunt

Ons uitgangspunt is dat uw kind vijf middagen in de week begeleiding krijgt bij Studiepunt Rijssen. Dit biedt structuur en zorgt er bovendien voor dat de begeleiders een goed inzicht krijgen in de vorderingen die uw kind maakt.